Fantastika na Niškom sajmu knjiga

U niškoj hali “Čair” je 22. novembra 2012. godine otvoren 49. Sajam knjiga i grafike.

Organizator ove poznate sajamske manifestacije, Niški kulturni centar, pobrinuo se da i ove godine budu predstavljene najveće i najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće, koje će niškoj čitalačkoj publici svoja najnovija izdanja ponuditi po znatno povoljnijim uslovima.

Sajam knjiga će pratiti brojne promocije, književni susreti, potpisivanja knjiga od strane naših uglednih pisaca, kao i drugi prateći programi. A kada je reč o promociji fantastičke književnosti, sajam će obuhvatiti tri takva događaja.

U petak 23. novembra u 19 časova, u biblioteci “Stevan Sremac” biće predstavljena nova izdanja izdavačke kuće “Paladin”, među kojima i dvotomna antologija priča o vampirima.

U subotu 24. novembra na štandu izdavačke kuće “Domino Fer – Naša Knjižara” tokom celog dana Aleksandar Tešić potpisuje svoj novi roman epske fantastike “Zmaj i ždral” i knjige iz trilogije “Kosingas”, dok Miloš Petković potpisuje svoje romane “Vukovi sudbine” i “Perunov hroničar”. Tom prilikom svi posetioci će imati priliku da se slikaju sa likovima iz knjiga, zahvaljujući ljudima iz Pozorišta Lutaka – Niš. A kratku pauzu u druženju sa čitaocima Tešić i Petković će napraviti oko 16 časova, kada će biti gosti niške televizije “Belle Amie” u emisiji “Samo subotom”.

U utorak 27. novembra u 19 časova (klub “Raskršće” – Kosovke devojke 21b, Pantalej) biće održana promocija knjige brzih priča pisaca iz južne Srbije, “Tajanstveni putnik”. Na promociji učestvuju autori iz Niša i urednik Zoran Pešić Sigma.

Radno vreme Niškog sajma knjiga i grafike je svakog dana od 10 do 20 časova. Cena ulaznica je 100 dinara, a za organizovane posete učenika i studenata 50.