Fantastične zveri i gde ih naći

Film ”Fantastične zveri i gde ih naći” stiže 17. novembra u Srbiju

Film „Fantastične zveri i gde ih naći“, snimljen prema romanu Džoane K. Rouling, u režiji Dejvida Jejtsa, stiže u domaće bioskope 17. novembra – prenosi PISB.

Fantastična stvorenja čine šarolik i važan deo čarobnjačkog sveta u seriji romana o Hariju Poteru.

Kroz prvih šest knjiga, Hari i njegovi prijatelji su se u svojim avanturama, ali i tokom predavanja iz predmeta „Čini za magična stvorenja“, susreli sa mnogima od tih bića.

Roulingova je takođe napisala delo „Fantastične zveri i gde ih naći“. Tokom serije knjiga o Hariju Poteru, fiktivni autor ovog naslova, priručnika o magičnim zverima, jeste „magizoolog“ Njut Skamander.

Mnoga od tih legendarnih stvorenja izvučena su iz kultura raznih naroda, uključujući grčku i egipatsku mitologiju, te britanski i skandinavski folklor.

Radnja se događa sedamdesetih godina prošlog veka, pre nego što je saga o Hariju Poteru započela. Naziv novog serijala ujedno je naziv knjige koju je Hari čitao pre odlaska u Hogvorts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka.

Skoro u svakom čarobnjačkom domu u zemlji, stisnut između debelih tomova magijskih priručnika, nalazi se i primerak „Fantastične zveri i gde ih naći“, u kome svako može da sazna gde žive petonošci, šta jedu jastučarke i zašto nije dobro ostavljati mleko za knarlove.

U filmu igraju: Edi Redmejn, Ezra Miler, Kolin Farel, Ron Perlman i drugi.