Fantastične zveri i gde ih naći

Objavljena knjiga ”Fantastične zveri i gde ih naći”

Podelite sadržaj:

Među prvima u svetu van engleskog govornog područja, čitaoci u Srbiji mogu da uživaju u izdanju knjige „Fantastične zveri i gde ih naći – originalni scenario“.

Knjiga po kojoj je snimljen istoimeni svetski filmski blokbaster našla se u ponedeljak, 30. januara, u knjižarama Delfa i Vulkana u Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige u Bulevar Booksu (Novi Sad), kao i na sajtu Čarobne knjige (www.carobnaknjiga.rs).

Istraživač i magizoolog Salamander Skamander upravo se vratio s puta oko sveta, na kojem je tragao za najređim i najneobičnijim magijskim stvorenjima. Stigavši u Njujork, namerava da se tu kratko zadrži. Međutim, kad Salamanderu slučajno zature kofer i neke od njegovih fantastičnih zveri pobegnu u grad, nastaju problemi za sve…

„Fantastične zveri i gde ih naći“ scenaristički je debi Dž.K. Rouling, autorke omiljenih svetskih bestselera o Hariju Poteru, po kojem je sada snimljen visokobudžetni film s dobitnikom Oskara Edijem Redmejnom u ulozi Salamandera Skamandera. Odvijajući se sedamdeset godina pre početka sage o Hariju Poteru, s mnoštvom upečatljivih novih likova, ova priča o prijateljstvu, magiji i nasilju predstavlja vrhunac epskog i avanturističkog pripovedanja.