Fantastične zveri i gde ih naći

”Fantastične zveri i gde ih naći” od danas u svim bioskopima

Najnovije filmsko ostvarenje rađeno prema delima Dž.K. Rouling „Fantastične zveri i gde ih naći“ od danas se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Fantastična stvorenja čine šarolik i važan deo čarobnjačkog sveta u seriji romana o Hariju Poteru. Mnoga od tih legendarnih stvorenja izvučena su iz kultura raznih naroda, uključujući grčku i egipatsku mitologiju, te britanski i skandinavski folklor.

Knjiga „Fantastične zveri i gde ih naći“ fiktivnog autora Njuta Skamandera predstavlja praktični priručnik o magičnim zverima za čarobnjake.

Prikazi raznih zveri i stvorenja napisani su s mnogo duha, a posebnu draž daju „originalne beleške“ polaznika škole za magiju Harija Potera, Rona i Hermione.

Radnja filma događa se sedamdesetih godina prošlog veka, pre nego što je saga o Hariju Poteru započela. Naziv novog serijala ujedno je naziv knjige koju je Hari čitao pre odlaska u Hogvorts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka.

Glavnu ulogu tumači Edi Redmejn, koji će glumiti čarobnjaka Njuta Skadmandera, a pored njega glumačku ekipu čine: Ezra Miler, Kolin Farel, Ron Perlman i drugi.

Autorka Harija Potera, iznenadila je svoje fanove u najavi uživo u Londonu da će biti snimljeno ukupno pet filmova o čudesnim zverima.

Džoni Dep se pridružuje glumačkoj ekipi sporednom ulogom u nastavku filma, koji će Dejvid Jejts režirati početkom sledeće godine.