Stephen King - Revival

”Fantastična čitaonica” posvećena najnovijem romanu Stivena Kinga

Stephen King - RevivalTribinski program Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu donosi novo izdanje “Fantastične čitaonice” na kojoj se razgovara o novim, na srpski jezik još uvek neprevedenim delima žanrovske književnosti. Tako će u ponedeljak 23. marta (19h), u Maloj sali Doma omladine Beograda (I sprat), biti reči o najnovijem romanu Stivena Kinga “Revival”.

Radnja romana smeštena je u jednom gradiću u Mejnu i prati dečaka Džejmija koji se sprijateljuje sa Čarlsom Džejkobsom novim, harizmatičnim i veoma cenjenim pastorom. Međutim, posle automobilske nesreće u kojoj mu ginu žena i novorođeno dete, ugledni sveštenik se odriče boga i vere i biva proteran iz grada. Nekadašnji pastor postaje prevarant, nadrilekar, parapsiholog, ludi naučnik fasciniran životvornim svojstvima električne energije.

Godinama kasnije, Džejmi postaje rok gitarista, potuca se od svirke do svirke i, u svojim tridesetim, tone u očaj, drogu i seks bez obaveza. Slučajni susret ponovo spaja dvojicu znanaca, a sve kreće po zlu kada doktor pokuša elektrošokovima da Džejmija izleči od zavisnosti.

Sledeća knjiga, koja će biti predstavljena u “Fantastičnoj čitaonici” krajem marta, delo je Katarine Edison (pseudonim autorke Sare Mone) – roman “Goblin Emperor”.

 

Stephen King - Revival