Fairy Tale - Stephen King

FAIRY TALE – novi roman Stivena Kinga stiže u septembru

Fairy Tale, najnoviji roman legendarnog pisca fantastike Stivena Kinga, biće objavljen početkom septembra 2022. godine. Roman donosi priču o sedamnaestogodišnjem dečaku Čarliju Ridu, koji zajedno sa svojim psom, ulazi u paralelni svet i upušta se u rat dobra i zla.

Knjiga je nastala tokom pandemije korona virusa i perioda provedenog u izolaciji, kada je pisac sam sebe upitao šta bi to mogao da napiše što bi ga istinski usrećilo.

„Kao da je moja mašta čekala samo da se postavi to pitanje“, otkrio je King u objavi, povodom nove knjige. „Odmah sam video ogroman napušteni grad – napušten ali živ. Video sam prazne ulice, zaposednute zgrade, glavu gargojla kako leži prevrnuta na ulici. Video sam razbijene statue. Video sam ogromnu, prostranu palatu sa staklenim kulama čiji vrhovi paraju oblake. Te slike su oslobodile priču koju sam želeo da ispričam“.

Početak romana nas upoznaje sa Čarlijem Ridom, koji izgleda kao običan srednjoškolac, odličan je u bejzbolu i američkom fudbalu, pristojan je učenik. Ali on nosi veliki teret. Njegova majka je poginula u saobraćajnoj nesreći kada je imao samo 10 godina. Ta tragedija naterala je njegovog oca da se oda alkoholu. Čarli je naučio kako da se brine o sebi i svom ocu.

Kada je napunio 17 godina, upoznao je vremešnog Hauarda Boudiča i njegovog psa po imenu Radar. Stari samotnjak, živeo je u velikoj kući na brdu, u čijem dvorištu se nalazila i jedna zaključana šupa iz koje bi ponekad dopirali čudni zvuci.

Nakon što počne da radi za gospodina Boudiča, Čarli se veoma vezuje za Radara, a kada Boudič umre, mladić dobija kasetu sa snimkom starčeve ispovesti u koju niko ne bi mogao da poverovuje. Ono što je Boudič znao, i što je čuvao u tajnosti tokom svog dugog života, otkriva da se unutar šupe nalazi portal koji vodi u drugi svet, u kome se odvija sukob dobra i zla od sudbinske važnosti kako za taj, tako i za naš svet.

Planirano je da roman Fairy Tale na engleskom bude objavljen 06. septembra 2022. godine. Nadamo se da nećemo dugo čekati na prevod, ali i da će, što je još važnije, prevod biti urađen na dostojan način.

Fairy Tale - Stiven King
FAIRY TALE – Stiven King