Mladen Jakovljević - Vrata sumraka

Epska fantastika iz pera doktora književnosti

Mladen Jakovljević - Vrata sumrakaIzdavač “Everest Medija” objavio je 68. knjigu u ediciji “Znak Sagite” – roman prvenac Mladena Jakovljevića “Vrata sumraka”.

Ovaj roman epske fantastike, donosi priču o mladiću mračne prošlosti po imenu Stelo, koji kreće u potragu za nestalom princezom, kako bi spasao živu glavu. On je jedini svedok i glavni osumnjičeni za princezin nestanak, zločin koji može promeniti odnos snaga u sukobu iskonskih neprijatelja.

Da bi sprečio uništenje svog naroda i spasao neprocenjiv dar od Boga, mag Sian, jedan od retkih koji veruje da stvari nisu onakve kakvima se čine, šalje Stela preko nepremostive prepreke u područja koja nijedan pripadnik njegovog naroda nikada do tada nije video.

Dok se sprema sukob koji će uzdrmati same temelje sveta, Stelo dolazi do neverovatnih saznanja…

Roman “Vrata sumraka” na zanimljiv način u obrazac mitske potrage upliće klasične elemente epske fantastike, kao što su magijske sposobnosti i artefakti, sazrevanje, metamorfoza, borba suprotstavljenih principa, uz poruku da granicu između dobra i zla nije uvek moguće jasno razlučiti.

Fikcionalnu stvarnost romana čini potpuno izmišljen svet sa autentičnom geografijom, bićima i mitologijom koja je ukratko predstavljena u formi prologa.

Knjiga sadrži i nekoliko pesama, kao i nekoliko ilustracija i mapa koje je ručno crtao autor dela. A ovi materijali, kao i kratki odlomci iz dela, mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji romana.

“Vrata sumraka” Mladena Jakovljevića moguće je kupiti na sajamskom štandu ili putem onlajn servisa “Čudne knjižare“.

Mladen Jakovljević (1975) osnovne studije engleskog jezika i književnosti završio je na filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde je odbranio i magistarski rad “Mit i i tehnologija u stvaralaštvu Rodžera Zelaznija” kao i doktorsku tezu “Paralelni svetovi: Odnos postmoderne proze prema fantastičnoj i naučnofantastičnoj književnosti”. Predaje englesku i američku književnost na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

 

Mladen Jakovljević - Vrata sumraka