Poetika strave - nova izdanja

Edicija POETIKA STRAVE uskoro bogatija za dva nova naslova

Izdavačka kuća Orfelin raspisala je pretplatu za 27. i 28. knjigu iz popularne edicije „Poetika strave“. Reč je o kratkom romanu Snovita potraga za neznanim Kadatom Hauarda Filipsa Lavkrafta i zbirci pripovedaka Žuti znak Roberta V. Čejmbersa.

Oba izdanja trebalo bi da iz štampe izađu do početka ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga, a pretplatnici pošiljke sa naručenim knjigama mogu da očekuju od 01. novembra.

Snovita potraga za neznanim Kadatom jedan je od tri kratka Lavkraftova romana. Prema rečima urednika edicije i prevodioca, Dejana Ognjanovića, taj roman „otkriva Lavkrafta u njegovom manje znanom svetlu, kao pisca osobene horor-fantazije koji na nikad viđen način spaja snovitu lepotu i poetičnost sa karakteristično košmarnim, groznim i užasnim zamislima od kojih se ledi krv u žilama.“

Pre pet godina ova knjiga je objavljena pod etiketom izdavačke kuće Makondo, a za razliku od tog izdanja, novo donosi ekskluzivne ilustracije sada već veoma poznatog umetnika Ivice Stevanovića.

Knjiga ima 208 strana, urađena je u tvrdom povezu (šivena). Pretplatna cena iznosi 1.000 din, a u knjižarama će biti preko 1.200.

Zbirka Žuti znak predstavlja izbor šest najboljih horor priča američkog pisca Roberta V. Čejmbersa, kojeg su domaći čitaoci imali priliku da upoznaju preko zbirke Kralj u žutom (Gavran, 2014). Pored naslovne priče, knjigu čine i dela: „Tvorac Meseca“, „Jedno prijatno veče“, „Glasnik“, „Čuvar luke“, „U potrazi za dingom“.

Za odabrane priče, Ognjanović kaže da predstavljaju „bisere suptilne, veoma realističke strave – sa neočekivanim nadrealnim i snolikim momentima“ i poziva čitaoce da, bez obzira da li su već čitali Kralja u žutom ili ne, otkriju i priče iz ove zbirke.

Knjiga sadrži  264 strane, i uobičajeni izgled i povez kao i dosadašnja izdanja edicije „Poetika strave“. Korice i unutrašnje ilustracije uradila je Aleksandra Dević. Prevod svih priča potpisuje Strahinja Mlađenović. Pretplatna cena ove knjige je 1.100 dinara, a u knjižarama će biti preko 1.300.

Pretplatnici uplatu mogu izvršiti na račun Orfelin izdavaštva, Kosovska 23, Novi Sad (broj računa 220-73108-85), a pretplatnik svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona), kao i naslove knjiga na koje se pretplatio šalje na: orfelinns@gmail.com.

Novi naslovi u ediciji POETIKA STRAVE