Dž.R.R. Martin nastavlja saradnju sa TV mrežom HBO

Džordž R.R. MartinPisac Džordž R.R. Martin je potpisao dvogodišnji ugovor sa tv-mrežom HBO, što će, s jedne strane, oduševiti njegove fanove ali ih u isto vreme i rastužiti – piše PISB.

Naime, ne samo da će Martin biti i dalje u funkciji saradnika izvršnog producenta na seriji “Igri prestola” (treća sezona startuje u martu), koja je bazirana na njegovom hit književnom serijalu “Pesma leda i vatre”, nego će raditi i na novoj seriji za tu mrežu – razviće je i producirati.

Sve to upravo može značiti da će fanovi njegovog književnog opusa morati duže da čekaju na kraj “Pesme leda i vatre”, koju je započeo davne 1996. godine (samo pisanje je počelo 1991) sa knjigom “Igra prestola”.

Naime, Martin radi na novom romanu, a do kraja sage trebao bi da napiše (bar još) dva romana – “Vetrovi zime” i “Prolećni snovi”. Koliko će mu nove obaveze to dozvoliti, ostaje da se vidi.

Fanovi “Pesme leda i vatre” su na petu knjigu (objavljena 2011. godine) čekali ravno šest godina, pa su zato mnogi skeptični po pitanju uspešnog okončanja serijala.