Una Kozić - Društvo malih veštica

“Društvo malih veštica” – roman dvanaestogodišnje Une Kozić

Una Kozić - Društvo malih vešticaIzdavačka kuća “Narodna knjiga” objavila je roman “Društvo malih veštica” dvanaestogodišnje Une Kozić iz Beograda.

Inspirisana omiljenim serijalom knjiga “Hari Poter” Džoane K. Rouling, Una je sa deset godina počela da piše knjigu o školi za veštice Venderendi.

“Pročitala sam sve delove ‘Harija Potera’, prvo na srpskom, pa u originalu. Odgledala sam sve filmske nastavke ‘Potera’, i kada je Džoan Rouling rekla da više neće da piše, rešila sam ja da napišem nešto slično”, otkrila je Una kako se odlučila za pisanje romana koji broji bezmalo 230 strana.

Radnja romana prati troje glavnih junaka – veštice Malehu i Kasandru, i vešca Freda – na putu kroz izmišljenu zemlju Etvaju. Njih troje tragaju za magičnim prstenom od koga zavisi opstanak celog sveta. Na tom živopisnom putovanju, ispričaće ova družina priču o ljubavi, prijateljstvu i odanosti, a usput će susretati druga bića iz mašte, praviti male netašluke i čini.

Una Kozić je devojčica iz Beograda, rođena u leto 2001. godine. Ide u osnovnu školu “Starina Novak”. Odličan je đak, svira klavir, dobro govori dva strana jezika a treći uči. Voli da repuje. Eminema sluša stalno, roditelje povremeno.

“Društvo malih veštica” za sada može da se nabavi u knjižarama “Narodne knjige” u Beogradu (Cetinjska 6 i Kralja Milana 58).