Ivan Lutz i Gordan Sundać - Drum

”Drum” – prvi roman Ivana Lutza i Gordana Sundaća

Ivan Lutz i Gordan Sundać - DrumSpecijalizovana izdavačka kuća za fantastiku “Hangar 7” iz Zagreba, poznata po izvanrednim periodikama “Sirius B” i “Titan”, nedavno je u novoosnovanoj ediciji “Solaris” objavila roman “Drum” Ivana Lutza i Gordana Sundaća.

Inicijalni momenat za pisanje ovog romana predstavlja legenda koju je Sundać još u detinjstvu čuo od svoga dede, a na ideju da se upuste u pisanje romana u četiri ruke, dvojica autora iz Slavonskog Broda došla su praktično istovremeno još 2010. godine.

Ovaj neobičan roman proistekao iz izvesne lokalne legende, može se u isti mah sagledati kao mistični horor, ali i futuristički triler koji se oštro obračunava sa tradicionalnim shvatanjem i doživljajem vere.

Sundać i Lutz su dugogodišnji prijatelji i organizatori sada već poznate regionalne konvencije ljubitelja nauke i naučne fantastike “Marsonicon” iz Slavonskog Broda. “Drum” je drugi objavljeni roman Ivana Lutza, nakon regionalnog SF hita “Zovite ju Zemlja”, dok je Sundaću ovo prvi izlet u romanesknu formu nakon brojnih kratkih priča objavljenih u hrvatskim žanrovskim publikacijama.

 Ivan Lutz i Gordan Sundać - Drum