Drugi roman “Vampirske akademije” – u knjižarama

Rišel Mid - PROMRZLINALaguna je nedavno objavila roman “Promrzlina”, koji čini drugi deo popularnog serijala urbane fantastike “Vampirska akademija” američke spisateljice Rišel Mid.

“Promrzlina” donosi nastavak priče o poluvampirici Rouzi Hatavej, polaznici akademije za vampirske telohranitelje, i bespoštednoj borbi između dve vrste vampira: besmrtnih strigoja i smrtnih moroja.

Vreme je Božića i zimske pauze u akademiji “Sveti Vladimir”. Rouz, telohraniteljka moroji princeze Vasilise “Lise” Dragomir, zaljubljena je u svog instruktora Dimitrija Belakova. Ipak, romantičnu zimsku idilu, narušava vest o masakru koji su nad sedmoro kraljevskih moroja i njihovim čuvarima počinili strigoji. Akademija odlučuje da pošalje celu školu u ekskluzivni moroji ski-centar u Ajdahu, gde će biti organizovane pojačane mere bezbednosti.

Do sada je napisano šest knjiga “Vampirske akademije”, koje su do kraja 2010. širom sveta prodate u preko 4,5 miliona primeraka. Otkupljena su prava za filmsku adaptaciju, a grafička novela se najavljuje za avgust 2011. godine.