Đorđe Bajić

Đorđe Bajić gostuje na tribini “Filmski leksikon”

Đorđe BajićĐorđe Bajić, pisac romana “Ostrvo prokletih” i filmski kritičar “Popboksa“, gostovaće u četvrtak 09. maja na tribini “Cinéma Privé: Filmski leksikon”, koju organizuje Kulturni centar Beograda u saradnji sa portalom “AgitPop“.

Tribina počinje u 19 časova u galeriji “Podroom” (Kulturni centar Beograda, Knez Mihailova 6), a voditeljka je Jelena Đurović, novinarka i urednica portala Agitpop.me. 

Đorđe Bajić će govoriti o delima sedme umetnosti koja su uticala na njegovo formiranje i to sa posebnim akcentom na horor i fantastiku. Između ostalog, na tribini će biti reči o filmovima Darija Arđenta, Brajana de Palme, Vesa Krejvena, Dejvida Kronenberga, Džordža Romera, Džona Karpentera i drugih velikana koji su delovali i u okvirima žanra.

Tribine iz ciklusa “Cinéma Privé: Filmski leksikon” traju oko sat vremena, uz mogućnost da publika postavi pitanje gostu. Razgovori su bazirani na leksikonskim pitanjima, poput: omiljena ljubavna scena, najbolja pucnjava, moj filmski idol… a propraćeni su insertima iz pomenutih filmskih ostvarenja. Ulaz je besplatan.