Giljermo del Toro - Frankenštajn - Zakopani džin

Del Toro ekranizuje romane FRANKENŠTAJN i ZAKOPANI DŽIN

Nakon što je u saradnji sa Netfliksom snimio film Pinokio i seriju Kabinet čudesa, reditelj Giljermo del Toro je najavio da će novi projekat, koji će takođe raditi sa vodećim striming servisom, biti ekranizacija kultnog romana Meri Šeli Frankenštajn.

„Činjenica je da sam od najranijeg detinjstva sanjao da snimam film Frankenštajn“, rekao je Del Toro za Coming Soon još 2008. godine. A taj san bi uskoro mogao da se ostvari jer bi snimanje Del Torovog Frankenštajna trebalo da počne već kroz četiri meseca, tačnije, juna ove godine. Glavnu ulogu bi trebalo da tumači Oskar Ajzak.

I dok Del Torovi fanovi iščekuju početak snimanja Frankenštajna, proslavljeni reditelj je nedavno otkrio da na listi budućih projekata ima i jedan animirani film, koji će biti adaptacija romana Zakopani džin nobelovca Kazua Išigura.

Del Toro je rekao da će taj film biti rađen u stop-moušn tehnici i da scenario piše zajedno sa Denisom Kelijem. Proces rada na dizajnu kreće za dva meseca, a početak snimanja je planiran za 2025. godinu.

Radnja romana Zakopani džin prati Aksla i Beatris, par koji se zaputio u potragu za sinom koga nisu videli neko vreme i koga se i ne sećaju baš najbolje. Kako se radnja odvija, postaje jasno da postoji puno toga što Aksl i Beatris, ali i drugi likovi koje oni sreću, uopšte ne znaju.

Pretpostavlja se da će i Zakopani džin, baš kao i Frankenštajn, biti snimljen u saradnji sa Netfliksom, budući da je taj striming servis još u avgustu 2020. godine sa Del Torom sklopio sveobuhvatan ugovor.

Frankenštajn - Del Toro - Zakopani džin
Oskarovac Giljermo Del Toro neumorno radi na ekranizacijama kultnih dela književne fantastike