Dejan Ognjanović

Dejan Ognjanović potpisuje knjige na štandu Orfelin izdavaštva

U četvrtak 29. oktobra 2015. s početkom u 18 časova, na sajamskom štandu izdavačke kuće Orfelin biće organizovano potpisivanje novog izdanja romana „Zavodnik“ Dejana Ognjanovića.

Drugo, dopunjeno i redigovano izdanje romana, pored tvrdih korica, nove naslovnice i unutrašnje grafičke opreme, donosi dva važna dodatka: novu priču na 37 strana koja hronološki prethodi događajima opisanim u romanu; i pogovor iz pera vrhunskog reditelja i pionira srpske fantastike Đorđa Kadijevića.

Ognjanovićev roman oslanja se pre svega na tradiciju domaćih i stranih priča o duhovima i donosi pripovest o profesoru iz Niša koji biva angažovan da u jednom zabačenom selu na jugoistoku Srbije podučava dvoje siročića. O mališanima naizgled brine samo njihova baka, ali ubrzo po susretu sa decom, profesor će postati svestan prisustva nečega što se racionalnim modelima razmišljanja ne može objasniti.

Inače, Dejan Ognjanović u izdavačkoj kući Orfelin radi kao urednik edicija „Poetika strave“ i „Gluvo doba“, pa će ovo ujedno biti i dobra prilika za sve ljubitelje horora da sa vrsnim poznavaocem žanrovske literature porazgovaraju i o klasičnim delima horor književnosti objavljenim u navedenim edicijama: „Vrbe“ Aldžernona Blekvuda, „Šaptač u tami“ H.F. Lavkrafta, „Zazviždi i ja ću ti doći“ M.R. Džejmsa ili Ognjanovićevoj kapitalnoj studiji „Poetika horora“.

Štand Orfelina nalazi se u Areni Sajma knjiga (Hala 1).