Darko Tuševljaković

Darko Tuševljaković u vršačkoj Tački susretanja

U petak, 6. oktobra 2017. od 19 časova u Salonu kod Porte (Zmaj Jovina 16, Vršac) Udruženje Tačka susretanja priređuje susret sa ovogodišnjim dobitnikom Evropske nagrade za književnost za roman Jaz (Arhipelag) Darkom Tuševljakovićem. Moderator večeri biće pisac, književni i strip kritičar Ilija Bakić.

Biće ovo prilika da se Tuševljaković vršačkoj publici predstavi na što potpuniji način kao prozni stvaralac. Pored razgovora o nagrađenom romanu Jaz, biće reči i o ranijim njegovim knjigama, o literaturi (kako žanrovskoj tako i glavnotokovskoj), inspiraciji, uzorima i drugim temama.

Darko Tuševljaković je rođen 1978. godine u Zenici. Živi i radi u Beogradu. Objavljuje priče od 2002. godine u raznim časopisima i antologijama u zemlji i regionu. Objavio je roman Senka naše želje (2010), zbirku priča Ljudske vibracije (2013, najuži izbor za Vitalovu nagradu) i roman Jaz (2016, uži izbor za NIN-ovu nagradu i Vitalovu nagradu). Godine 2004. dobio je nagradu „Lazar Komarčić“ za najbolju novelu. Dobitnik je Evropske nagrade za književnost za 2017. godinu.

Darko Tuševljaković
Darko Tuševljaković