Danas počinje SFeraKon

Najstarija konvencija ljubitelja naučne fantastike na prostoru bivše Jugoslavije, SFeraKon, održaće se po 33. put od 13. do 15. maja 2011. godine na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (Unska 3).

Konvenciju organizuje udruženje SFera, a ove godine se očekuje oko hiljadu posetilaca, mahom ljubitelja naučne fantastike i srdonih žanrova. 

Tokom prvog dana konvencije, zagrebačkoj publici će se predstaviti počasni gosti, srpski pisci fantastike Goran Skrobonja, Oto Oltvanji, Darko Tuševljaković, kao i predsednik Evropskog društva za naučnu fantastiku Dejv Leli.

Srpski pisci će od 20.30 časova održati još jedno promotivno književno veče pod nazivom “Tri lica knjige”, predstavljajući romane koje su objavili protekle godine.

Od 22 časa na programu je predavanje poznatog hrvatskog pisca fantastike i urednika časopisa Ubiq, Aleksandra Žiljka, koji će govoriti na temu budućnosti u hrvatskoj naučnoj fantastici.

Pored ovih dešavanja, paralelno će se održati još nekoliko predavanja, revija hrvatskog SF filma, kviz i društvena igra “SFeraKon Survivor”.

Cena kotizacije za petak iznosi 30 kuna, a za sva tri dana održavanja konvencije 90.