Den Braun - Inferno

Beogradska promocija Braunovog “Inferna” – u knjižari “Vulkan”

Den Braun - InfernoNovi roman Dena Brauna “Inferno” biće predstavljen u ponedeljak 19. avgusta (12h) u beogradskoj knjižari “Vulkan” (Sremska 2). O knjizi će, tom prilikom, govoriti prevodilac Aljoša Molnar.

Autor proslavljenog romana “Da Vinčijev kod”, Den Braun, svojom novom knjigom čitaoce provodi kroz muzeje i galerije Venecije i Firence istražujući zastrašujući svet misterioznog književnog remek-dela.

U ulozi glavnog junaka ponovo se pojavljuje profesor sa Harvarda, Robert Langdon, koji se budi u bolničkom krevetu, pod sedativima i potpuno dezorijentisan. Nesvestan trenutka kada je stigao u Firencu, saznaje da je pogođen u glavu i da ga je od smrti spaslo samo čudo. Sijena Bruks, veoma inteligentna i zgodna mlada doktorka, čini sve kako bi profesoru simbologije pomogla da izmakne iz kandži Konzorcijuma – moćne organizacije koja ga besomučno goni kroz tri evropska grada.

Ovo Braunovo delo, inspirisano Danteovim “Paklom”, naišlo je na podeljene kritike. Uprkos tome i dalje se nalazi na svetskim listama najprodavanijih naslova, a kompanija “Soni” namerava da do kraja 2015. godine snimi filmsku adaptaciju. Ulogu profesora Langdona, po treći put – nakon filmova “Da Vinčijev kod” i “Anđeli i demoni”  – tumačiće oskarovac Tom Henks.