AdriaTalk: intervju sa Goranom Segedincem

Uoči objavljivanja zbirke priča “Iznutra” na sajtu AdriaTalk je objavljen intervju sa mladim autorom Goranom Segedincem. Deo objavljenog razgovora prenosimo ovde:

AdriaTalk: Kako su nastale priče iz zbirke “Iznutra”?

Goran Segedinac: Priče su nastale u protekle dve godine. Među njima se nalaze i neke koje sam ranije objavljivao kroz razne konkurse i časopise, ali većina će po prvi put biti promovisana u ovoj knjizi. Imao sam silnu želju da ih sve objedinim i objavim, ali ipak nisam hteo da forsiram stvar već sam radio na njima dok nisam osetio da je vreme da ih ponudim izdavaču.

AdriaTalk: Da li su priče u zbirci čine jednu celinu (kao kod nekih autora) ili su pak radnjom odvojene?

Goran Segedinac: Priče ne čine celinu, svaka priča je priča za sebe. Ipak, neke od njih  imaju zajedničke elemente. Takav je slučaj sa Pitomom Dolinom, (ili samo Dolinom-kako je meštani od milja zovu), predivnim gradićem u okolini Divčibara, koji je iz nepoznatih razloga postao popularan ne samo među ljudima, već i raznim sortama demona, monstruma i kojekakvog polusveta. O Pitomoj Dolini ću tek pisati, u to sam sasvim siguran. Lično je obožavam, ali nikada ne bih živeo u njoj. Barem dok se situacija malo ne smiri, za sada su stvari prilično van kontrole.

Ostatak intervjua možete pronaći na sajtu AdriaTalk ili blogu Gorana Segedinca.