Noć knjige

Dvadeset osma NOĆ KNJIGE od 9. do 11. juna

Dvadeset osma po redu Noć knjige održaće se od 9. do 11. juna 2023. godine u organizaciji Lagune i Knjižarskog lanca Delfi, a pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna.

U 34 grada u Srbiji i regionu, na ukupno 59 lokacija, posetioce očekuje više od 50.000 naslova, hitova domaće i svetske književnosti, gift program i široki izbor naslova na engleskom jeziku.

Za sva svoja izdanja Laguna je pripremila značajne popuste koji će varirati u zavisnosti od broja kupljenih knjiga, tako će za kupljenu jednu knjigu popust iznositi 25%, za dve knjige 30%, za tri knjige 35%, a za četiri ili više knjiga 40%.

Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, na strana izdanja i na gift asortiman važiće popust od  20%. Ploče i CD-ovi biće sniženi za 10%.

Među naslovima koje organizatori Noći knjige posebno preporučuju, nalaze se i dva naslova fantastike Crni Leopard, Crveni Vuk Marlona Džejmsa i Luna – Mlad mesec Ijana Mekdonalda.

Nastavak knjige Crni Leopard, Crveni Vuk drugi je deo serijala „Mračna zvezda“ koji publika doživljava kao afričku „Igru prestola“. Ova epska fantazija je smeštena u magični svet mitske Afrike i krase je elementi magijskog realizma. Kako izvanrednim pripovedačkim pristupom tako i opčinjavajućom borbom između različitih verzija carstva, ova hronika o nesalomivoj ženi, Tragačevoj dostojnoj protivnici koja se ne pokorava nijednom muškarcu, fascinantan je roman koji ispituje moć, ličnost i njihova mesta preplitanja.

Prva knjiga serijala „Luna“ Ijana Mekdonalda, Mlad mesec, donosi zastrašujuću naučnofantastičnu priču koja se krije tik ispod guste teksture Mesečeve površine. Ovo je preporuka za ljubitelje trilera i krimi romana koji su otvoreni za nova iskustva, kao i moderne naučne fantastike. Jer koga još ne zanima da li je jedini motiv za kolonizaciju Meseca mogao biti nezamislivo veliki profit i da li novi kolonisti moraju biti čvršći i odlučniji od osvajača Divljeg zapada? Spremite se za avanturu u kojoj smrt vreba iza svakog ugla!

Za sve porudžbine knjiga izvršene preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije tokom trajanja Noći knjige, isporuka će biti besplatna.

Povlašćena cena isporuke DHL-om za porudžbine preko sajta delfi.rs u toku trajanja manifestacije za teritoriju Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine iznosiće 1690 dinara.

Cene isporuke za porudžbine preko sajta laguna.rs za teritoriju Crne Gore i Bosne i Hercegovine obračunavaju se prema važećem povlašćenom cenovniku za pouzeća.

Noć knjige