Nebeski oganj - Robert Džordan

NEBESKI OGANJ Roberta Džordana u novom izdanju

Novim izdanjem romana Nebeski oganj, Laguna nastavlja da obnavlja izdanja svih romana koji čine popularni serijal epske fantastike „Točak vremena“ Roberta Džordana, ali sa novim koricama i u tvrdom povezu.

Nebeski oganj, prvi put objavljen 1993. godine, istražuje teme sudbine i moći, kao i prirode dobra i zla, koje su centralna tema serijala. Rand al’Tor, Ponovorođeni Zmaj, suočava se sa brojnim izazovima dok nastavlja put ka ispunjenju sopstvene sudbine.

Pečati na zatvoru Mračnoga polako slabe i čini se da krhka tamnica Velikog gospodara Mraka neće još dugo moći da ga drži zatočenog. Izgubljeni, besmrtne sluge Senke, pletu svoje zamke i stežu omču oko carstva ljudi, sigurni u skori povratak onoga kojem su se zakleli na vernost.

Rand al’Tor, Ponovorođeni Zmaj, pokušava da održi ljudski rod na okupu, ali mu najveću muku zadaju Šaido Aijeli, koji su u pokretu i žele da pređu Kičmu sveta, pri tom uništavajući sve pred sobom. Bela kula se podelila i sve je izvesnije da njena moć i uticaji na vladare slabe. Moirainini saveti bivaju zanemareni, ali postoji cena koju će Rand zbog toga platiti. Da li su desetine hiljada Aijela na njegovoj strani, kao i Met Kauton i njegovo iznenadno poznavanje ratničkih veština dovoljni da iz predstojeće borbe izađe neporažen i neozleđen? Koliko će ga ljudskih života koštati svesna odluka da ne ubije jednu ženu?

Izdan od svojih saveznika, gonjen od mnogobrojnih neprijatelja i suočen sa ludilom koje kad-tad zahvati muškarce koji koriste Jednu moć, Rand jaše u susret neprijatelju.

Knjigu Nebeski oganj preveo je Aleksandar Milajić.

Nebeski oganj
NEBESKI OGANJ – Robert Džordan