Vremeplov - Herbert Džordž Vels

VREMEPLOV Herberta Džordža Velsa u novom prevodu

Klasično ostvarenje naučne fantastike Vremeplov Herberta Džordža Velsa iz 1895. godine, doživelo je novo izdanje na srpskom jeziku zahvaljujući izdavačkoj kući Čarobna knjiga.

Ovaj Velsov roman predstavlja mnogo više od izvrsne priče o putovanju kroz vreme. To je oštroumna i ozbiljna kritika društvenih procesa kroz koje prolazi naša civilizacija.

Vels je u svojim delima do detalja predvideo neverovatan napredak nauke i tehnologije, ali je izrazio i duboku zabrinutost na koji način bi taj napredak mogao biti zloupotrebljen.

Dva ključna predmeta njegovog interesovanja, koja se pojavljuju u svim njegovim delima, jesu problem evolucije ljudske vrste i sa njom povezana problematika budućih socijalnih odnosa. U knjizi Vremeplov veoma jasno dolaze do izražaja ova dva centralna motiva.

Radnja romana prati genijalnog naučnika koji stvara izum bez premca – mašinu za putovanje kroz vreme. Nestrpljiv da oproba njene mogućnosti, naučnik se otiskuje u neizvesnu daleku budućnost, gde ga dočekuje saznanje o neobičnoj sudbini ljudske civilizacije, čiji uzroci leže u našem dobu…

Roman je objavljen u novom prevodu Marije Puslojić.

Vremeplov - Herbert Džordž Vels
Vremeplov – Herbert Džordž Vels