Vitez Sedam kraljevstava - Dzordz R.R. Martin

VITEZ SEDAM KRALJEVSTAVA kao TV serija na HBO?

Američki magazin Varajeti preneo je vest da produkcijska kuća HBO radi na još jednom prikvelu Igre prestola, adaptaciji zbirke novela Vitez Sedam kraljevstava – javlja PISB.

Vitez Sedam kraljevstava Džordža R. R. Martina je serijal novela o avanturama Ser Dankana i njegovog štitonoše kraljevskog porekla, Jajeta. Martin je, za sada, napisao tri novele koje su objedinjene u Vitezu Sedam kraljevstava 2014. godine.

Imajući u vidu da je projekat u embrionalnoj fazi razvoja, još nema reči o tome ko će raditi na ovoj seriji. Izvori  magazina Varajeti govore da je projekat od visokog prioriteta za HBO i da se nadaju da će kuća uspeti da nastavi uspeh Igre prestola.

Ukoliko se ovaj projekat pretvori u seriju, biće to drugi prikvel Igre prestola. Naime, HBO trenutno radi na Kući Zmaja koja bi trebalo da doživi premijeru 2022. godine. Kuća Zmaja će se baviti sukobom poznatim kao Ples zmajeva.

Svakako, činjenica da se radi na projektu ne znači da će to rezultirati serijom. Naime, HBO je 2019. godine već otkazao prikvel sa Naomi Vots. Nadamo se da će jedno od najinteresantnijih Martinovih dela imati više sreće.

Džordž R.R. Martin - Vitez sedam kraljevstava
Džordž R.R. Martin – VITEZ SEDAM KRALJEVSTAVA

Stotinu godina pre događaja opisanih u epskom serijalu Pesma leda i vatre, paž po imenu Dank uzima mač i štit svog pokojnog gospodara i prijavljuje se na turnir ne bi li otpočeo život viteza. Međutim, „ser Dankan“ mora mnogo toga da nauči o svetu vitezova i plemića, i dok pokušava da nađe pokrovitelja koji će mu omogućiti da nastupi na turniru, brzo stiče i prijatelje i neprijatelje. Dank je vešt borac i silno mu je stalo do časti, ali da li je to dovoljno da postane istinski vitez u očima drugih, ili je ipak tek običan mladić koji živi u zabludi i zbog koga mnogim njemu bliskim ljudima preti strašna opasnost?

Kroz tri povezane priče o ser Danku i njegovom neobičnom štitonoši: Vitez lutalicaZakleti mač i Tajanstveni vitez, Džordž R. R. Martin u knjizi Vitez Sedam kraljevstava čitaocima pruža ne samo ono na šta nas je navikao još u Igri prestola – obilje zanimljivih likova, domišljate dijaloge i napetu akciju punu obrta – već i pogled na Vesteros kakav je bio davno pre nego što su se junaci Pesme leda i vatre rodili, i na događaje koji će u mnogo čemu oblikovati njihove sudbine i njihovo doba.