Književno veče Mračni fantastični svetovi

Veče posvećeno žanrovskoj književnosti

Podelite sadržaj:

Književno veče 'Mračni fantastični svetovi'U utorak 11. marta 2014. godine, s početkom u 19 časova, u Multimedijalnoj sali Ustanove kulture Palilula (Mitropolita Petra 8) održaće se književno veče “Mračni fantastični svetovi”.

Učestvuju domaći pisci fantastike: Adrijan Sarajlija, Darko Tuševljaković, Đorđe Bajić i Katarina Skokin.

Oni će u razgovoru sa urednikom izdavačke kuće “Čarobna knjiga” Nikolom Petakovićem i domaćinom književne večeri Dragoljubom Igrošancem govoriti o svojim delima, stvaralačkom postupku, fantastici kao literarnoj praksi, njenim dometima i ograničenjima.

Književno veče “Mračni fantastični svetovi” organizuje se u okviru najave Festivala fanatstične književnosti “Art-Anima” koji će se od 15. do 17. maja 2014. godine održati u UK Palilula.

Organizatori budućeg Festivala su: Art-Anima.com, Ustanova kulture Palilula i Punkt.rs.

O piscima:

Adrijan Sarajlija
Rođen je 1976. godine u Zvorniku. Završio je Medicinski fakultet u Beogradu 2001. godine. Specijalista pedijatrije. Pripovetke objavljivao u književnoj periodici, srpskim i regionalnim antologijama fantastičke i signalističke književnosti, kao i na internet portalima “Art-Anima” i “Kišobran”. Autor je zbirke priča i novela “Manufaktura G” koja je 2010. godine izašla u izdanju beogradskog “Tardisa”. Prvo izdanje romana “Ogledalo za vampira” objavljeno je 2012. godine i uvršteno u širi izbor za NIN-ovu nagradu za roman godine. Novo izdanje romana je objavila “Čarobna knjiga” krajem 2013. godine. Član je Udruženja književnika Srbije. Živi i radi u Beogradu.

Darko Tuševljaković
Rođen 1978. u Zenici. Živi i radi u Beogradu. Od 2002. godine objavljuje kraću i dužu prozu u raznim časopisima, zbirkama i antologijama, kao i elektronskim medijima, u zemlji i regionu. 2004. godine dobija nagradu “Lazar Komarčić” za najbolju fantastičnu novelu. 2010. godine objavljuje prvi roman, “Senku naše želje”, u izdanju “Čarobne knjige”. 2013. godine, za istu izdavačku kuću objavljuje zbirku priča “Ljudske vibracije” s kojom se 2014. godine našao u najužem izboru za “Vitalovu” nagradu. Bavi se uredničkim radom i prevođenjem. www.darkotusevljakovic.com

Đorđe Bajić
Rođen 1976. godine u Beogradu. Filmski i književni kritičar i pisac. Magistar je teorije umetnosti i medija. Piše ili je pisao za NIN, “Politikin Zabavnik”, “Popboks”, “Yellow Cab”, “Huper”, “Filaž” i “Pressing”.  Objavio je romane “Ostrvo prokletih” (Paladin, 2010) i “Žuta kabanica” (Čarobna knjiga, 2013).

Katarina Skokin
Rođena u Beogradu 1989. godine. Student psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Objavila je romane epske fantastike “Slobodne Zemlje” (Čarobna knjiga, 2011) i “Zemlje Ajaranda” (Čarobna knjiga, 2013).