Igra prestola - 3. sezona

Uspešan početak treće sezone “Igre prestola”

Podelite sadržaj:

Igra prestola - 3. sezonaNa HBO kanalu je 31. marta počelo emitovanje treće sezone dramskog spektakla “Igra prestola” rađenog prema književnim delima slavnog pisca epske fantastike Džordža R.R. Martina.

Kroz deset novih epizoda popularne TV serije, koje će do 09. juna premijerno biti emitovane svakog ponedeljka u 20.05h, predstavljena su dešavanja iz treće knjige “Pesma leda i vatre – Oluja mačeva”. 

“Igra prestola” je epska priča o izdaji i plemenitosti koja se odvija u Vesterosu, u kome leta i zime mogu da traju godinama, i u kome je večita samo želja za vlašću. Dok se Zaliv Crnobujice hladi, pobednici konsoliduju snage i obnavljaju Kraljevu Luku. Ali novi pretendenti na Gvozdeni presto niču tamo gde ih najmanje očekujete. Stari i novi likovi moraju da traže put među zahtevima porodice, časti, ambicije, ljubavi i – iznad svega – opstanka, dok građanski rat u Vesterosu besno ulazi u jesen.

Premijerna epizoda treće sezone postavila je nove rekorde gledanosti. Prema sajtu “Deadline” 4,4 miliona ljudi gledalo je povratak HBO-ove fantastične sage, dok je prošlogodišnje otvaranje druge sezone gledalo 3.9 miliona.

Budući da je TV serija “Igra prestola” prethodnih godina prednjačila po broju osvojenih nagrada “Emi” i “Zlatni globus”, koje se dodeljuju za film, kreativnu umetnost i televizijsku produkciju, ne čude najave da će dobiti i četvrtu sezonu.

Portparol HBO-a Kventin Šafer rekao je da će snimanje nove sezone početi ove godine, a da će se na malim ekranima najverovatnije pojaviti tokom 2014. “Najverovatnije će biti 10 epizoda i snimanje će početi ovog leta”, rekao je Šafer.