Katarina Skokin - Zemlje Ajaranda

Uskoro novi roman epske fantastike Katarine Skokin

Katarina Skokin - Zemlje AjarandaU izdanju “Čarobne knjige” uskoro bi trebalo da se pojavi novi roman mlade beogradske autorke Katarine Skokin, “Zemlje Ajaranda”. Reč je o drugom delu buduće trilogije epske fantastike, koja je započeta romanom “Slobodne Zemlje” i koja prati avanture glavne junakinje Elizee.

Kao devojčica, Elizea je doživela veliku traumu kada su trgovci robljem opustošili njeno selo, ubili njenu majku, a nju samu odveli u nameri da je prodaju. Potpuna promena u njenom životu doprinela je da uskoro spozna svoje natprirodne sposobnosti i počne da otkriva sudbinu koja joj je davno namenjena. Ona putuje od krajnjeg severa do najjužnije tačke Slobodnih Zemalja, u pokušaju da ispuni davno proročanstvo.

Početak romana “Zemlje Ajaranda” dovodi Elizeu pred Zid, na prag drugog sveta o kome zna tek ponešto iz priča i legendi, koje je slušala od mladosti. Šta je od svega toga istina, u to nije sigurna. Zid je fizički razdvajao Slobodne Zemlje od Zemlje Ajaranda pet stotina godina, i narodi sa jedne i druge strane su se razvijali i napredovali bez mnogo svesti o svojim susedima, i stoga su se razlike među njima godinama povećavale.

Glavna junakinja stoji pred velikim izazovom: ne samo što ulazi u potpuno nepoznati svet, već ulazi i potpuno sama. Uprkos tome što je starija i iskusnija, uprkos tome što sada ima cilj, Elizea strepi od onoga što je čeka iza Zida. Svoju avanturu je započela kao Elizea, nezaštićena i uplašena devojčica, a nastavlja je kao Alvinaen, ratnica i spasiteljka.

Katarina Skokin je rođena u Beogradu 1989. godine. Odrastala je u dve potpuno različite sredine: u Zemunu, gde je morala da ide u školu, i Velikom Središtu, selu kod Vršca, gde je provodila raspuste. Završila je IX gimnaziju “Mihajlo Petrović – Alas”, a trenutno studira psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Iako voli da piše od kada zna za sebe, trebalo joj je dosta vremena i hrabrosti pre nego što se usudila da nešto objavi. Član je Akademskog hora “Obilić” i muzika predstavlja podjednako važan deo njenog života kao i pisanje. Živi u Batajnici sa mamom Verom, sestrom Jovanom i mešancem po imenu Kiša.