Džastin Kronin - Dvanaestorica

Iz štampe izašao drugi deo Kroninove trilogije “Prolaz”

Podelite sadržaj:

Džastin Kronin - DvanaestoricaIzdavačka kuća “Laguna” objavila je roman “Dvanaestorica” Džastina Kronina, kojim se nastavlja trilogija započeta bestselerom “Prolaz”.

Nakon što se opasni virus otrgao kontroli i doslovno preko noći zbrisao savremenu civilizaciju, u postapokaliptičkom svetu preživeli utočište pronalaze u dobro zaštićenim enklavama, koje se svakodnevno nalaze na udarima miliona zaraženih ljudi preobraćenih u vampirolika čudovišta. U uslovima konstantnog terora, malobrojni preživeli moraju da se oslanjaju jedni na druge kako bi obezbedili vlastiti opstanak. Nadu im daje šestogodišnja devojčica Ejmi, koja je takođe zaražena virusom, ali koja se iz nekog razloga nije preobratila u vampira.

Radnja romana “Dvanaestorica” nastavlja se daljim naporima Ejmi i njene družine da okupe preostale ljude i razviju snažnu liniju odbrane. To, ipak, neće biti nimalo lak zadatak, jer se svet u međuvremenu potpuno promenio, a zaraženi evoluirali i stvorili moćan poredak sazdan na viziji mračne budućnosti koja premašuje puko uništenje ljudske vrste. Kada grupa likvidira jednog od dvanaestorice vođa vampira, ukazaće se tračak nade za čovečanstvo. Ali za ispunjenje velike misije i uništenje preostalih jedanaest, neko od članova grupe moraće da plati najvišu cenu.

Džastin Kronin je pisac bestselera Njujork Tajmsa “Prolaz”, “Meri i O’Nil” (koji je osvojio nagradu PEN/Hemingvej i nagradu “Stiven Krejn”) i “Letnji gost”. Ostale počasti iskazane njegovoj prozi obuhvataju i stipendiju Nacionalne zadužbine za umetnost i nagradu za pisce “Vajting”. Kao redovan profesor na Univerzitetu Rajs, on svoje vreme provodi podjednako u Hjustonu u Teksasu, i u Kejp Kodu u Masačusetsu.