Američki bogovi

Uskoro premijera serije „Američki bogovi“ na Starz kanalu

„Američki bogovi“, nova serija producentske kuće Starz koja je stvorena prema romanu Nila Gejmena, premijerno će početi da se prikazuje u nedelju, 30. aprila – javlja Laguna.rs.

Pre televizijske premijere, serija od osam epizoda koju je producirala kompanija Frimentl, imaće debi na Festivalu SXSW 11. marta u Ostinu. Nakon prikazivanja u planu je razgovor sa autorima serije i glumcima – Brajanom Fulerom, Majklom Grinom, Rikijem Vitlom, Ijanom Mekšejnom, Emili Brauning, Pablom Šriberom, Krispinom Gloverom, Jetidom Badaki, Brusom Langlijem, Orlandom Džonsom, Džonatanom Takerom i Beti Gilpin.

U „Američkim bogovima“ stari bogovi se bore protiv novih i drevna mitološka bića gube na značaju sa nestankom onih koji veruju u njih, ili su zavedeni novcem, tehnologijom i slavom koju mlađa božanstva nude.

Senka (Riki Vajt) je bivši robijaš koji posle smrti žene postaje telohranitelj i saputnik bitange i prevaranta Gospodina Srede (Ijan Mekšejn). Gospodin Sreda je, zapravo, moćno staro božanstvo na misiji da okupi vojsku i povrati staru slavu. Uskoro će Senka i Sreda biti uvučeni u sukob star koliko i samo čovečanstvo. Jer, ispod mirne površine svakodnevnog života, vodi se rat…

Serija je adaptacija Gejmenovog romana „Američki bogovi“ iz 2001. godine. Brajan Fuler i Majkl Grin su tvorci serije, Dejvid Slejd je režirao pilot epizodu i ostale epizode, dok su izvršni producenti Kreg Cegielski i Stefani Berk iz Frimentla, zajedno sa Fulerom, Grinom, Slejdom, Adamom Kejnom i Nilom Gejmenom. Producenti iz Starza su Marta Fernandez i Ken Senja.