Terry Pratchett - A Slip of the Keyboard

Uskoro knjiga eseja Terija Pračeta ”A Slip of the Keyboard”

Terry Pratchett - A Slip of the KeyboardEngleska izdavačka kuća “Doubleday” za 25. septembar 2014. godine priprema novu knjigu Terija Pračeta, “A Slip of the Keyboard”. U ovoj publikaciji su sabrani neki od Pračetovih najboljih radova iz domena esejistike, kako one ozbiljne tako i nadrealne: od razmišljanja o gljivama, pa do onih o tome šta znači biti pisac (i zašto je toliko važan banana daikiri), o sećanjima na baku Pračet, pa do spekulacija u vezi sa Gandalfovim ljubavnim životom.

U svet odabranih priča, eseja i drugih kratkih formi pisanih tokom celokupne Pračetove stvaralačke karijere, buduće čitaoce će kroz predgovor uvesti piščev veliki prijatelj i kolega – Nil Gejmen.

Pračet je osvojio srca čitalaca širom sveta svojim serijalom o Disksvetu, ali poslednjih godina postao je podjednako poznat i kao istaknuti borac protiv Alchajmerove bolesti, od koje i sam boluje. Od 1983. godine kada je napisao “Boju magije”, prvi roman iz serijala o “Disksvetu”, objavio je pedesetak knjiga, od kojih su mnoge adaptirane za pozorišne predstave i film. Dobitnik je više značajnih nagrada, među kojima i “Karnegi”, a za zasluge u književnosti dodeljena mu je i titula viteza. Širom sveta do sada je prodato preko 75 miliona primeraka njegovih knjiga, koje su prevedene na 37 jezika.