Childhood's End - poster

TV serija ”Kraj detinjstva” na Syfy kanalu tokom decembra

Na kablovskom kanalu Syfy tokom decembra će biti emitovana mini-serija „Kraj detinjstva“ rađena prema istoimenom naučnofantastičnom remek delu Artura Klarka.

Producenti najavljuju da će u ovom ambicioznom poduhvatu ostati verni duhu i stilu knjige, a naročito zastrašujućem emocionalnom elementu.

Klarkov mračni klasik iz 1953. godine beleži benignu okupaciju zemlje od strane naizgled dobroćudnih vanzemaljskih bića. Oni čovečanstvu pružaju utisak zlatnog doba eliminišući brojne negativnosti, kao što su: rat, bolesti, siromaštvo, zagađenje… Ali uskoro će se postaviti pitanje šta žele zauzvrat?

Glas, Karelenu, zagonetnom vođi vanzemaljaca, koji odbija da se lično prikaže ljudima, daje Čarls Dens, zvezda TV serije „Igra prestola“. U ostalim ulogama pojaviće se Majk Vogel („Pod kupolom“), Dejzi Bets, Džulijan Makman… Seriju režira Nik Huran, prema scenariju Metjua Grejema.

Prva od tri dvočasovne epizode biće emitovana na kanalu Syfy 14. decembra 2015. u 20 časova, dok će druga i treća biti na programu 15. i 16. decembra u istom terminu.