Altered Carbon

TV serija ”Altered Carbon” dobija pet sezona

Uspešna Netfliksova televizijska serija rađena prema romanu Digitalni ugljenik (Altered Carbon) Ričarda Morgana, najverovatnije će imati pet sezona.

Ovu informaciju je za britanski Gardijan otkrio Ričard Morgan, rekavši da će ako sve bude išlo po planu, biti snimljene još četiri sezone, koje će pored radnje romana Digitalni ugljenik obraditi i dešavanja iz njegovih nastavaka Slomljeni anđeli (Broken Angels) i Woken Furies.

Radnja serijala odvija se u budućnosti u kojoj cveta divlji kapitalizam, u kojoj zakon nije jednak za sve i gde je sve moguće kupiti. Smrt je pobeđena skladištenjem svesti u digitalnoj formi i mogućnošću njenog učitavanja u drugo telo.

Zatvorenik Takeši Kovač, oživljen je u tuđem telu kako bi  pronašao organizatore neuspelog atentata na jednog od besmrtnih bogataša. Razrešenje zločina cena je njegove slobode.

U drugoj knjizi Takeši je plaćenik koji odlazi u rat na dalekoj koloniji, a treća pruža uvid u njegov život pre događaja u Digitalnom ugljeniku dok istovremeno organizuje moguću revoluciju.

Kreator televizijske serije je Laeta Kalogridis, scenarista i producent, poznata po velikim hitovima, kao što su: Shutter IslandAvatarTerminator: GenesisPathfinderAlexander.

Prva dva romana iz serijala o Takešiju Kovaču na srpskom jeziku su objavljena u izdanju Lagune.