Deo “Knjige izgubljenih snova” na Art-Animi

Ijan Mekdonald: Knjiga izgubljenih snovaZbirka priča “Knjiga izgubljenih snova” Ijana Mekdonalda koju je uredio Goran Skrobonja i koja je od strane autora (i njegovog agenta) prihvaćena kao zvanična zbirka Mekdonaldovih najboljih priča, tokom jeseni bi trebalo da bude predstavljena srpskom čitalaštvu pod etiketom izdavačke kuće Paladin.

Zbirku čine priče i novele objavljene u zbirkama “Empire Dreams” i “Speaking in Tongues”, kao i nekoliko priča objavljenih u raznim časopisima, koji su sada teško dostupni širem čitalaštvu. Priče su brižljivo odabrane a preko njih čitaoci mogu upoznati sve univerzume Mekdonaldovih serijala.

Kao što je to bio slučaj sa prethodnim dvema knjigama koje je objavila izdavačka kuća Paladin (“Brazil” i “Povratak u SSAD”), i ovoga puta ekskluzivno na sajtu Art-Anima objavljen je pdf dokument sa obimnim isečkom iz knjige, koji sadrži predgovor Gorana Skrobonje i tri odabrane priče: “Restoran izgubljenih snova”, koja pripada univerzumu “Bespuća”; “Gardenije”, koja je labavo vezana za univerzum “Nekrovila”; i “Minhauzen” koju možemo označiti kao samostalnu priču, odnosno, priču koja nije vezana ni za jedan od većih Mekdonaldovih univerzuma.