Fantastična čitaonica predstavlja THE CHANGELING Viktora Lavala

U okviru redovnog tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, 22. aprila (19h) u Domu omladine Beograda biće upriličeno novo izdanje „Fantastične čitaonice“. Tema novog razgovora o neprevedenim delima fantastike biće roman The Changeling nagrađivnog američkog pisca Viktora Lavala.

Epski roman The Changeling je priča o roditeljstvu, ljubavi u svom najsirovijem i brutalnom obliku i, na kraju krajeva, čovečnosti.

Kad je Apolo Kagva bio mali, otac mu je nestao, ostavivši mu u amanet košmare i kutiju s natpisom „Improbabilia“. Pošto je postao uspešan trgovac knjigama, Apolo je s bibliotekarkom Emom zasnovao i sopstvenu porodicu i na putu je ka srećnom i dugovečnom životu.

Ali, dok se njih dvoje još navikavaju na nove, roditeljske uloge, umor i strahovi počinju da uzimaju danak. Ema postaje sve neuravnoteženija, sve dok jednog dana ne počini nezamisliv čin posle kog je Apolo primoran da, kroz sve nadnaravniji Njujork, krene u potragu za suprugom i detetom koje više ne prepoznaje.

The Changeling je dobitnik American Book nagrade, Lokusove i BFA nagrade za najbolji horor, kao i World Fantasy nagrade za najbolji roman i bio je u užem izboru za još nekoliko priznanja.

Moderator „Fantastične čitaonica“ je Bojan Butković.

The Changeling - Viktor Laval
The Changeling – Viktor Laval