Teslin vremeplov

Digitalna predstava ”Teslin vremeplov” u Beogradu

Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja jednog od najvećih svetskih naučnika, Nikole Tesle, kompanija Telekom Srbija poziva sve Beograđane i posetioce glavnog grada da u subotu, 7. maja, u 21 čas, krenu na uzbudljivo putovanje Teslinim vremeplovom.

Jedinstveni multimedijalni događaj premijerno će biti održan u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, otkrivajući na sasvim nesvakidašnji način život i dela Nikole Tesle, značaj njegovih otkrića, kao i njegove mirovne i filantropske misli i stanovišta.

Kao umetnički prikaz i vizionarska ideja Telekoma Srbija, prva digitalna predstava posvećena Nikoli Tesli biće prikazana putem 4D projekcija svakog dana od 7. do 9. maja u periodima od 21 do 23 časa na zgradi Instituta Servantes u Beogradu. Koristeći najsavremenije digitalne tehnologije, umetnički projekat „Teslin vremeplov“, prvi takve vrste kod nas, predstavlja nastavak popularizacije nauke kroz omaž velikanu bez kojeg bi današnji način života bio nezamisliv.

Nakon Beograda, „Teslin vremeplov“ nastaviće svoje putovanje u Novom Sadu i Nišu, upoznajući i stanovnike ovih gradova sa značajem i uticajem Teslinih izuma, kao i dubinom njegove kreativne i inovativne misli.

Digitalna predstava ''Teslin vremeplov''
Digitalna predstava ”Teslin vremeplov” – 4D projekcija na zgradi Servantes Instituta