Strip “Družina Dardaneli” od danas u prodaji

Pavle Zelić i Dragan Paunović - DRUŽINA DARDANELIIzdavačka kuća System Comics danas je objavila alternativno-istorijski strip “Družina Dardaneli”, čija je radnja smeštena u osvit 20. veka, kada grupa izuzetnih ljudi okupljenih oko boemske kafane “Dardaneli” odluči da krene u misiju za odbranu Srbije od stranih službi koje njome vršljaju.

Scenario stripa napisao je poznati beogradski pisac fantastike Pavle Zelić, a za crtež je bio zadužen likovni umetnik i strip crtač Dragan Paunović.

Među mnoštvom likova koji se pojavljuju u stripu, značajno mesto dobijaju najčuveniji likovi iz klasika srpske, nemačke, francuske, ruske i češke književnosti. Oživljavajući svet iz snova arhitektonskih i tehnoloških vizionara ali i svet noćnih mora inspirisanih mitovima i legendama, autorski dvojac kombinuje sve ove elemente na neočekivane načine učinivši ih novim i svojim.

Strip “Družina Dardaneli” trenutno može da se nađe u tvrdokoričenom i mekom povezu u knjižarama i striparnicama u Beogradu, a do kraja nedelje i u knjižarama širom Srbije.