Uporište - Stiven King

Stigao je novi trejler za TV seriju UPORIŠTE

Premijerno emitovanje prve epizode serije Uporište (The Stand) zakazano je za tačno mesec dana, 17. decembra 2020, na striming servisu CBS All Access. Tim povodom objavljen je novi trejler.

Serija je bazirana na istoimenom romanu Stivena Kinga i prati sudbinu ljudske vrste gotovo uništene usled pandemije mutiranog virusa. Dalja sudbina čovečanstva zavisi od kataklizmičnog sukoba dobra i zla, i počiva na krhkim plećima 108-godišnje starice Majke Ebigejl i nekolicine preživelih. Njihove najgore noćne more otelotvorene su u čoveku smrtonosnog osmeha koji poseduje neizrecive moći, Rendalu Flegu.

Trejler se fokusira upravo na Majku Ebigejl (igra je Vupi Goldberg) i njenog zlog oponenta Mračnog čoveka, Rendala Flega (Aleksander Skarsgard). Njih dvoje se u romanu susreću u snovima i vizijama, a Fleg postaje frustriran jer svojim natprirodnim moćima ne može da utiče jedino na staricu.

Serija će imati ukupno devet epizoda, koje će se emitovati u nedeljnom ritmu. Poslednja epizoda, na Kingovo insistiranje, donosi drugačiji rasplet u odnosu na završnicu kultnog romana iz 1978. godine.

Pored Vupi Goldberg i Aleksandera Skarsgarda glumačku ekipu čine: Džejms Marsden, Amber Herd, Greg Kinir, Heder Grejam i drugi.