Promocija knjige ŠTA JE SETI? u Kolarčevoj zadužbini

Promocija naučnopopularne knjige ŠTA JE SETI? i zašto nam je potreban dr Milana M. Ćirkovića biće održana u Maloj sali Kolarčeve zadužbine u sredu 27. novembra 2019. s početkom od 18 časova.

O knjizi će govoriti dr Sunčica Zdravković, dr Aleksandar Bogojević, Slobodan Bubnjević i autor.

Centralna tema Ćirkovićeve knjige je svestrano i kritičko promišljanje potrage za vanzemaljskom inteligencijom, kao i nastojanje autora da čitaoca sveobuhvatno, ali što jasnije i sažetije, obavesti o povezanim temama sudbine inteligencije na Zemlji i ljudskog poboljšanja kao ultimativnog koraka ka izgradnji postbiološke civilizacije. Jezik kojim je pisana ova knjiga jasan je i naučnički precizan, ali istovremeno pristupačan i lako razumljiv čak i sasvim neupućenom čitaocu.

Iako Milan Ćirković skromno insistira na edukativnoj i popularizatorskoj nameri svog teksta, ono što je proizašlo ispod njegovog duhovnog pera doseže mnogo dalje i u stvari priča fascinantnu priču o večnoj težnji čoveka da spozna svet koji ga okružuje i negde u imaginarnom prostoru između Prvog kontakta i Velike tišine odredi svoje mesto i budućnost u njemu.

Milan M. Ćirković (1971) je diplomirao teorijsku fiziku na Fizičkom fakultetu Beogradskog univerziteta 1994. Odbranio je doktorat iz astrofizike na Državnom univerzitetu Njujorka u Stoni Bruku (SAD) 2000. godine, gde je prethodno magistrirao iz geonauka 1995. godine. Od 1997. angažovan je na Astronomskoj opservatoriji u Beogradu, a u zvanje naučnog savetnika izabran je 2008. godine. U periodu 2003-2013. bio je vanredni profesor Departmana za fiziku Univerziteta u Novom Sadu. Istraživački je saradnik Instituta za budućnost čovečanstva pri Filozofskom fakultetu Oksfordskog univerziteta.

Milan Ćirković - Šta je SETI?
Milan Ćirković – Šta je SETI?