Skrobonjin “Tesla” u izboru za nagradu “Laza Kostić”

Goran Skrobonja - ČOVEK KOJI JE UBIO TESLU Alternativno-istorijski roman “Čovek koji je ubio Teslu” Gorana Skrobonje našao se u širem izboru za nagradu “Laza Kostić”.

Žiri u sastavu dr Nenad Šaponja, prof. dr Zoran Đerić i književnik Đorđe Pisarev, u širi krug je uvrstio jedanaest naslova, a pored Skrobonjinog romana u njemu su se našli još: “Gospođa Olga” Radovana Belog Markovića, “Ključne reči” Simona Grabovca, “Acqua alta” Sanje Domazet, “Moja tačna priviđanja” Dragana Jovanovića Danilova, “Nedelja pacova” Vuleta Žurića, “Talog nedovršenog” Tanje Kragujević, “Iza zatvorenih očiju” Milovana Marčetića, “Preživljavanje” Dragoslava Mihailovića, “Ispod tavanice koja se ljuspa” Gorana Petrovića i “Gospodska ulica” Ranka Risojevića.

Uži izbor biće saopšten u ponedeljak 07. februara, dok će konačna odluka o laureatu biti doneta 18. februara 2011. godine.

Nagradu čine diploma i iznos od 150.000 dinara, a konkurišu dela u svim žanrovima u kojima je stvarao Laza Kostić, od poezije preko proze i eseja do drama i publicistike.

Nagrada će biti uručena 24. februara, prvog dana Salona knjiga.