IMPAC Dublin

Širi izbor za “IMPAC Dublin” nagradu

Podelite sadržaj:
IMPAC DublinObjavljen je spisak dela koja se nalaze u širem izboru za međunarodnu književnu nagradu “IMPAC Dublin”. Ova ugledna nagrada dodeljuje se za roman sa visokim književnim vrednostima, koji je napisan na engleskom ili na bilo kom drugom jeziku, ali koji je objavljen u engleskom prevodu.

Ukupno su nominovana 152 ostvarenja, a u nominaciji su učestvovale biblioteke iz 110 gradova i 39 zemalja sveta. Među nominovanima se nalaze sledeća dela koja bi mogla biti zanimljiva ljubiteljima fantastike: “The Chemistry of Tears”, Peter Carey; “Telegraph Avenue”, Michael Chabon; “The Round House”, Louise Erdrich; “The Dog Stars”, Peter Heller; “The Snow Child”, Eowyn Ivey; “The Vanishers”, Heidi Julavits; “Sea Hearts”, Margo Lanagan; “Railsea”, China Miéville; “Mudwoman”, Joyce Carol Oates; “The Casual Vacancy”, J.K. Rowling; “Dominion”, C.J. Sansom; “Umbrella”, Will Self i “The Prisoner of Heaven”, Carlos Ruiz Zafón.
 
Uži krug za nagradu “IMPAC Dublin” biće objavljen 09. aprila, a ime dobitnika nagrade vredne 100.000 evra, biće obznanjeno 12. juna 2014. godine.