Semjuel L. Džekson

Semjuel L. Džekson u adaptaciji Kingovog romana ”Revival”

Kako izveštava Entertainment Weekly, Semjuel L. Džekson bi mogao poneti glavnu ulogu u filmskoj adaptaciji romana „Buđenje“ (Revival) Stivena Kinga.

Izvori bliski produkciji, navode da popularni glumac ozbiljno razmišlja da zaigra u ulozi prečasnog Čarsla Džejkobsa, harizmatičnog sveštenika, koji nakon tragičnog gubitka vlastite porodice odlučuje da se okrene protiv boga.

Još uvek se traži glumac koji bi tumačio drugu glavnu ulogu – bivšeg rok muzičara i ovisnika o drogama, Džejmija Mortona. U romanu „Buđenje“ Morton je sa odmetnutim sveštenikom još u detinjstvu uspostavio duboku vezu zasnovanu na tajnoj opsesiji, koja njihovim ponovnim susretom dvadesetak godina kasnije prerasta u pakt snažniji i od onog sa samim đavolom.

Scenario za film napisao je Džoš Bun, reditelj i scenarista, koji se dokazao romantičnim dramama „The Fault in Our Stars“ i „Stuck in Love“.

Zanimljivo je da su i on i Semjuel L. Džekson trenutno zauzeti radom na ekranizacijama drugih dela Stivena Kinga.

Džoš Bun, je scenarista i reditelj  adaptacije kultnog Kingovog horor romana „Uporište“, dok Semjuel L. Džekson, zajedno sa Džonom Kjuzakom, glumi u filmskoj verziji romana „Mobilni telefon“.