Veštac - Andžej Sapkovski

”Saga o vešcu” Andžeja Sapkovskog kao TV serija

Popularni Supermen Henri Kavil igraće vešca Geralta iz Rivije u Netfliksovoj ekranizaciji čuvenog serijala „Saga o vešcu“ poljskog pisca Andžeja Sapkovskog, koji je Čarobna knjiga objavila u celosti.

U osmodelnoj seriji „Veštac“ (The Witcher), koja na male ekrane stiže najverovatnije 2020, Kavil će igrati usamljenog lovca na čudovišta koji se bori da pronađe svoje mesto u svetu gde su ljudi često gori od zveri. Sudbina će ga, međutim, usmeriti ka moćnoj čarobnici i mladoj princezi sa opasnom tajnom, pa će njih troje morati da otkriju kako da zajedno prežive.

Sapkovski, koji je stručni konsultant na snimanju serije, rekao je da je „oduševljen što će Netfliks uraditi adaptaciju njegovih priča i ostati dosledan izvornoj građi i temama o kojima je pisao više od trideset godina“, i dodao da je „uzbuđen“ zbog toga što sarađuju na tom poduhvatu.

Ovo će biti Kavilova prva televizijska uloga od 2010, kada je igrao u istorijskoj drami „Tjudorovi“. Britanski glumac najpoznatiji je po ulozi Supermena u filmovima „Čovek od čelika“, „Betmen protiv Supermena“ i „Liga pravde“. Nedavno je glumio u blokbasteru „Nemoguća misija – Razilaženje“.

TV serija prema serijalu Veštac Andžeja Sapkovskog
TV serija prema serijalu Veštac Andžeja Sapkovskog