Žil Vern

”Ledena pustinja” Žila Verna od subote na kioscima

Povodom obeležavanja 190 godina od rođenja Žila Verna, magazin Blic Žena je u saradnji sa izdavačkom kućom Liber Novus pripremio ediciju u kojoj se našlo deset odabranih knjiga rodonačelnika naučne fantastike i jednog od najpopularnijih pisaca svih vremena.

Svake druge subote u mesecu uz pomenuti magazin moguće je doći do jednog od najupečatljivijih Vernovih dela po povlašćenoj ceni od 249 dinara. Tako će se od 08. septembra na svim kioscima naći avanturistički roman Ledena pustinja iz 1864. godine.

Žil Vern je u ovom delu ekspediciju kapetana Haterasa poslao na tada neotkriveni Severni pol. Ma koliko neverovatno zvučalo, svi detaljni opisi koje ćete pročitati bili su proizvod čiste uobrazilje pisca, jer je u tom momentu ljudsko znanje o ovoj oblasti bilo vrlo ograničeno. Pola veka kasnije, prve naučne ekspedicije mogle su samo da konstatuju da je Vern skoro sve dobro predvideo…

Nakon pobune na brodu Forvard čini se da će njegov smeli kapetan Hateras sa svoja tri prijatelja brodolomnika morati da odustane od životnog poduhvata da kroči na Severni pol. Zarobljenima u ledenoj pustinji  polarnog kruga neočekivanu nadu uliva američki kapetan, jedini preživeli sa istorijske ekspedicije. Brodolomnici kreću na dugo putovanje kroz najnegostoljubiviji deo Zemljine kugle, neprestano stavljajući na probu fizičku izdržljivost i preispitujući najdublje ponore ljudske duše u pokušaju da ne izgube ljudskost.

Ledena pustinja je osma knjiga, koja će se naći u okviru ove edicije. U narednim mesecima slede Gospodar sveta i Lov na meteore, koje na kioske stižu 13. oktobra, odnosno, 10. novembra.

Prethodno objavljene knjige ove edicije moguće je pronaći kod uličnih prodavaca i u ponudi pojedinih onlajn knjižara, a povremeno se nalaze u prodaji na kioscima kao dodatak drugih specijalizovanih izdanja Blica, kao što su Razonoda, Kuhinja i sl.

Ledena pustinja - Žil Vern
Ledena pustinja – Žil Vern