Džoan K. Rouling

Roulingova objavila novu priču o Hariju Poteru

Dž. K. RoulingDž.K. Roulingova se vratila svetu Harija Potera, i objavila novu priču na svom sajtu. Zapravo, prvi deo priče je postavljen na Pottermore sajtu u petak, a uskoro stiže i ostatak – javlja PISB.

Reč je o dvodelnoj priči o kvidiču, i oslanja se na zvaničnu istoriju svetskih prvenstava ove omiljene čarobnjačke igre. Istorija počinje 1473. godine, a kontroverzna pravila i trenuci na turniru su tema prvog poglavlja. Smrtožderi, koji su se pojavili na Svetskom kupu u knjizi “Hari Poter i vatreni pehar”, su takođe tema.

Iako su knjige okončane 2007. godine objavljivanjem dela “Hari Poter i relikvije smrti”, Roulingova je održala priču živom preko Pottermore veb-sajta. Autorka regularno postavlja originalni materijal o univerzumu i likovima svog fantazijskoj sveta, na radosta fanova koji stalno žele “još”, naročito kako je okončana književna i filmska franšiza.

Roulingova treba da napiše scenario za predstojeću filmsku adaptaciju njene knjige “Fantastična stvorenja i gde ih naći” iz 2001. godine. Reč je o jednom od Harijevih udžbenika koji predstavlja magična stvorenja iz Harijevog sveta.