Uroš Petrović - Mračne tajne Ginkove ulice

Roman zagonetki “Mračne tajne Ginkove ulice”

Uroš Petrović, pisac romana epske fantastike “Aven i jazopas u Zemlji Vauka”, zbirke “Priče s one strane”, četvorodelnog serijala “Zagonetnih priča” i fantastičnog romana za decu “Peti leptir”, objavio je novi roman zagonetki “Mračne tajne Ginkove ulice” namenjen najmlađim čitaocima.

Ova knjiga donosi nastavak avantura zelenokose devojčice Marte Smart viđenih u nagrađivanom romanu “Misterije Ginkove ulice” (2008). Ovog puta, Martu izazov dovodi pred vrata neobične kuće u obliku svetionika, čiji je vlasnik tajanstveni došljak sa severa, profesor Šizlap. Prema glasinama koje kolaju gradom, profesorovi naumi su da u podrumu svoje vile napravi niz do sada neviđenih ispita, koji će naizmenično bistriti i mračiti um namernika. A pravo da uđe u podrum i vidi čuda koja se u njemu kriju, može dobiti samo onaj ko tačno odgovori na tri pitanja u nizu. Pravi izazov za Martu…

Knjiga “Mračne tajne Ginkove ulice” je bogato ilustrovana radovima Dejana Mandića, a prvu promociju knjiga će doživeti na Međunarodnom beogradskom sajmu u četvrtak 27. oktobra 2011. godine. Početak promocije, koja će se održati na štandu izdavačke kuće “Laguna”, zakazan je za 16 časova.

Uroš Petrović je ovogodišnji dobitnik nagrade “Zmajevih dečjih igara” za doprinos savremenom izrazu u stvaralaštvu za decu.

Zvanični trejler za roman zagonetki “Mračne tajne Ginkove ulice” možete pogledati ovde.