Stevan Šarčević - Kaurinova kletva

Roman o nesrećnoj ljubavi u mračnoj srpskoj sutrašnjici

Stevan Šarčević - Kaurinova kletvaPrvi samostalni roman Stevana Šarčevića “Kaurinova kletva” trebalo bi da izađe iz štampe do kraja 2013. godine. Roman će biti objavljen pod etiketom “Nove Poetike”.

“Kaurinova kletva” donosi veliku priču o ljubavi smeštenu u mračnoj budućnosti srpskog podneblja, na kome se susreću elektromobili, kiborzi, moćne korporacije sa jedne strane i teško siromaštvo, bezakonje, epidemija smrtonosnog virusa i drevni veštičji red sa druge.

Glavni protagonisti su policijski inspektor koji istražuje misteriozno ubistvo počinjeno negde u Vojvodini, i sveže otpuštena učiteljica, koju tom prilikom upoznaje. Među njima se ubrzo rađa ljubav, a nakon što se inspektor, vođen tragovima zločina, vrati u Beograd i bude zaražen virusom, niz nesporazuma dovešće do neočekivanih i fatalnih obrta u životima dvoje zaljubljenih. Veštičje Sestrinstvo, teški kriminal, prostitucija i krvno predodređenje samo su neki od izazova s kojima će se suočiti ovo dvoje nesrećnih ljudi.

Stevan Šarčević (51) je nedavno takođe u izdanju “Nove Poetike” objavio naučnofantastični roman “Sam ispod šljive” napisan u kolaboraciji sa Lazarom Janićem. Učestvovao je u radu na projektu “Naseljavanje Viz@ntije” Milivoja Anđelkovića, a iza sebe ima i zbirku poezije “Na tragu svetlosti”.

Njegove kratke priče iz domena fantastike objavljivane su u brojnim zbornicima, časopisima i elektronskim publikacijama. Na sajtu Art-Anima možete pročitati njegove priče: “Revolucija” i “Zauvek mlad“.