Veronika Rot - Divergentni

Fantastika najtraženija na Amazonu

Veronika Rot - Divergentni“Inferno” Dena Brauna najprodavanija je knjiga u 2013. godini na Amazonu, objavila je ova onlajn prodavnica.

I pored toga što roman nije naišao na sjajan prijem književne kritike, podaci o prodaji govore da je široko čitalaštvo ostalo verno autoru bestseler romana “Da Vinčijev kod”.

Prema podacima Amazona, najprodavanije knjige za decu i tinejdžere su “Allegiant” Veronike Rot i “The House of Hades” Rika Riordana.

“Allegiant” je treći deo distopijskog serijala “Divergentni” mlade američke književnice Veronike Rot. Prve dve knjige, “Divergentni” i “Pobunjeni”, objavljene su ove godine na srpskom jeziku zahvaljujući izdavačkoj kući “Urban Reads”, pa je za očekivati da će se u domaćim knjižarama u dogledno vreme pojavi i treći nastavak popularne sage.

“The House of Hades” je četvrta knjiga iz planiranog petodelnog serijala “Heroji Olimpa” Rika Riordana. Serijal je inspirisan grčkom mitologijom, naročito mitom o Jasonu i Argonautima. A kao jedan od glavnih protagonista u serijalu pojavljuje se popularni Riordanov junak Persi Džekson.