Smrtovanje - Aleksandar Tešić

Redigovano izdanje romana ’’Kosingas: Smrtovanje’’

Izdavačka kuća Strahor, upravo je objavila je novo, redigovano izdanje romana „Smrtovanje“ Aleksandra Tešića. Reč je o poslednjem delu trilogije „Kosingas“, knjige koja je prvi put objavljena 2010. godine pod etiketom izdavačke kuće Portalibris i u četiri naredne godine doživela ukupno pet izdanja.

Popularni roman, baziran na slovenskoj mitologiji i staroj srpskoj religiji, donosi završnicu priče o drevnom viteškom redu Kosingas i prati veliki obračun glavnih protagonista Marka Kraljevića i kosingasa Gavrila sa silama Hada.

I ovo izdanje sadrži pogovor našeg najpoznatijeg proučavaoca slovenske, odnosno mnogobožačke srpske mitologije, Sretena Petrovića, u kome je načinjen osvrt na čitavu trilogiju i uspelu ideju Aleksandra Tešića da srpsko tradicionalno nasleđe preoblikuje u intrigantni i mistični sloj romana sasvim modernog žanra.

Reizdanje romana „Kosingas: Smrtovanje“ donosi šesnaest novih ilustracija i mapu. Knjiga već sada može da se naruči direktno od izdavača po povlašćenoj ceni od 900 dinara, a  uskoro će biti dostupna i u knjižarama po punoj ceni od oko 1.200 dinara.

Aleksandar Tešić rođen je u Čačku, 5. marta 1961. godine. Detinjstvo je proveo u inostranstvu, gde je i počeo da piše. Studirao je prava. Zaposlen je u RTS-u kao prevodilac. Godinama je putovao po Srbiji i planinario, nesvesno sakupljajući građu za svoja dela epske fantastike. Živi i radi u Beogradu.

''Kosingas: Smrtovanje'' - Aleksandar Tešić
”Kosingas: Smrtovanje” – Aleksandar Tešić