LK: Razgovor o ekranizaciji romana ”Annihilation”

U okviru redovnog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ u ponedeljak 02. aprila (19h) biće održana tribina posvećena filmskoj adaptaciji romana Annihilation Džefa Vandermera. Tribina se održava u Maloj sali na prvom spratu Doma omladine Beograda, a moderator je Pavle Knežević.

Annihilation, drugo rediteljsko ostvarenje Aleksa Garlanda bilo je željno iščekivano. Ne samo zbog sjajnog debitantskog ostvarenja Ex Machina, već i zbog književnog predloška, dela cenjenog Džefa Vandermera. Produkciju su pratili problemi, da bi posle dodatnog snimanja i probnih projekcija film ostao na ograničenoj bioskopskoj distribuciji u Severnoj Americi, dok je u Evropi otišao pravo na Netfliks.

Kritika je uglavnom hvalila film, za razliku od publike. Koliko je film uspeo u svojoj nameri i šta mu je namera uopšte bila; da li se na ovo sveo filozofski, introspektivni, psihološki film danas; da li je predložak dobro iskorišćen – neka su od pitanja na koja će pokušati da odgovore članovi Društva „Lazar Komarčić“.

Ulaz na tribinu je slobodan.