Radio-dramski serijal Kosingas Red zmaja

Radio-dramski serijal KOSINGAS imaće najmanje tri sezone

Podelite sadržaj:

Nedavno je na talasima prvog programa Radio Novog Sada emitovana peta epizoda dramskog serijala Kosingas, rađenog prema popularnim delima istoimene epske sage Aleksandra Tešića.

Prva sezona radio-dramskog serijala predstavlja adaptaciju romana Kosingas – Red zmaja i prati neverovatne priče i događaje na svetom putu Monaha Gavrila i Kraljevića Marka, koji su prethodili Kosovskom boju.

Serija se snima u produkciji RTV Vojvodine. Trenutno su u planu tri sezone. Ovih dana se završava snimanje druge sezone, koja će predstavljati adaptaciju romana Kosingas – Bezdanj, a u planu je da se do kraja godine krene i sa snimanjem treće sezone bazirane na romanu Kosingas – Smrtovanje.

Radio-dramski serijal Kosingas

Svaka od sezona imaće najmanje deset epizoda, koje bi trebalo da se emituju svakog poslednjeg četvrtka u mesecu na talasima prvog programa Radio Novog Sada.

Radio-dramski serijal Kosingas snima se na nekoliko autentičnih lokacija u tehnici „binaural“ koja u potpunosti prenosi trodimenzionalnost prostora i dramske radnje, zbog čega se slušaocima preporučuje da seriju prate uz korišćenje slušalica.

U ovom velikom radijskom spektaklu učestvuje tridesetak najpoznatijih glumaca iz nekoliko novosadskih pozorišta, a glavne uloge su poverene: Radoju Čupiću, Dejanu Šarkoviću i Ljubiši Milišiću.

Serija je sredinom 2020. godine ušla u finale međunarodnog festivala Grand Prix Nova u Bukureštu, zajedno sa radio-dramskim projektima predstavnika iz Belgije, Nemačke, Švajcarske i Češke.

Laku noć, Punpune

Sve do sada emitovane epizode serije Kosingas, besplatno su dostupne na podkast servisu RTV Vojvodine.

Entuzijazam ekipe koja radi na razvoju ovog izuzetno vrednog i atraktivnog projekta, možete videti u sledećem petominutnom video prilogu:

Radio-dramski serijal KOSINGAS