Radio-dramski serijal Kosingas Red zmaja

Radio-dramski serijal KOSINGAS imaće najmanje tri sezone

Nedavno je na talasima prvog programa Radio Novog Sada emitovana peta epizoda dramskog serijala Kosingas, rađenog prema popularnim delima istoimene epske sage Aleksandra Tešića.

Prva sezona radio-dramskog serijala predstavlja adaptaciju romana Kosingas – Red zmaja i prati neverovatne priče i događaje na svetom putu Monaha Gavrila i Kraljevića Marka, koji su prethodili Kosovskom boju.

Serija se snima u produkciji RTV Vojvodine. Trenutno su u planu tri sezone. Ovih dana se završava snimanje druge sezone, koja će predstavljati adaptaciju romana Kosingas – Bezdanj, a u planu je da se do kraja godine krene i sa snimanjem treće sezone bazirane na romanu Kosingas – Smrtovanje.

Radio-dramski serijal Kosingas

Svaka od sezona imaće najmanje deset epizoda, koje bi trebalo da se emituju svakog poslednjeg četvrtka u mesecu na talasima prvog programa Radio Novog Sada.

Radio-dramski serijal Kosingas snima se na nekoliko autentičnih lokacija u tehnici „binaural“ koja u potpunosti prenosi trodimenzionalnost prostora i dramske radnje, zbog čega se slušaocima preporučuje da seriju prate uz korišćenje slušalica.

U ovom velikom radijskom spektaklu učestvuje tridesetak najpoznatijih glumaca iz nekoliko novosadskih pozorišta, a glavne uloge su poverene: Radoju Čupiću, Dejanu Šarkoviću i Ljubiši Milišiću.

Serija je sredinom 2020. godine ušla u finale međunarodnog festivala Grand Prix Nova u Bukureštu, zajedno sa radio-dramskim projektima predstavnika iz Belgije, Nemačke, Švajcarske i Češke.

Sve do sada emitovane epizode serije Kosingas, besplatno su dostupne na podkast servisu RTV Vojvodine.

Entuzijazam ekipe koja radi na razvoju ovog izuzetno vrednog i atraktivnog projekta, možete videti u sledećem petominutnom video prilogu:

Radio-dramski serijal KOSINGAS