“Poslednji vukodlak” Glena Dankana

Laguna je objavila roman Glena Dankana “Poslednji vukodlak”. Roman je prvi u budućoj trilogiji o Džejkobu Marlou, vukodlaku starom preko 200 godine, koji je ujedno i poslednji pripadnik svoje vrste.

Bežeći od neprijatelja i od prošlosti, iscrpljen vekovima dekadencije, razvrata i prohtevima svog bezumnog apetita, Džejkob Marlou odlučuje da za vreme sledećeg punog meseca izvrši samoubistvo. Ali dok odbrojava dane, jedno surovo ubistvo i neuobičajen susret vraćaju ga pravo u očajničku borbu za život.

Zvanična veb-prezentacija romana „Poslednji vukodlak“ nalazi se na adresi http://www.poslednjivukodlak.rs, a opširan članak o Glenu Dankanu, kao i odlomak iz romana možete pronaći na blogu prevodioca Gorana Skrobonje.

Glen Dankan je rođen u Boltonu 1965. Studirao je filozofiju i književnost na Lankasterskom univerzitetu. Posle zaposlenja u knjižari, putovao je po Americi i Indiji, da bi zatim postao pisac. Njegov prvi roman “Nada” objavljen je 1997, a posle njega je usledilo još šest romana: “Ostaci ljubavi” (2000), “Ja, Lucifer” (2002), koji je ušao u uži izbor za Memorijalnu nagradu Džefrija Fabera; “Vetrokaz” (2003), “Smrt običnog čoveka” (2004), “Papiri o hematitu” (2006) i “Dan i noć i dan” (2009). Glen je u “Tajms literari saplementu” naveden kao jedan od “dvadeset najboljih mladih romanopisaca” u Britaniji. Živi u Londonu.